Unlu mamuller üretimi eğitimi (120 saat), iş sağlığı ve güvenliği kuralları ele alınarak profesyonel eğitim kurumları tarafından veriliyor. Saka İSG, bilgi düzeyi yüksek eğitmenleriyle unlu mamuller üretimi eğitimi veriyor. Bu eğitim 120 saat sürmektedir.
Unlu mamuller üretimi eğitimi; iş sağlı ve güvenliği kurallarının yanı sıra dezenfeksiyon ve beslenme konularını da içeriyor. Unlu mamullerin üretim süreçlerinde hijyenik ortamın nasıl oluşturulacağı konusunda eğitimlerde bilgi verilir. Türk Gıda kodeksi yönetmeliğine unlu mamul üreten işletmelerin ya da üretmeyi düşünenlerin mutlaka bu eğitimi alması gerekiyor. Unlu mamuller üretimi eğitimine; fırıncılar, pastacılar, hamur işi ve ekmek üreticileri ile aşçılar katılabilir.
Unlu mamuller üretimi eğitimi (120 saat) alanların istihdam alanları çok geniştir. Bu alanları şöyle sıralayabiliriz;
• Kafeterya,
• Yiyecek içecek hizmetleri alanlarında. Örneğin; konaklama işletmelerinin pastane bölümlerinde,
• Börekçilerde,
• Kurum mutfaklarında,
• Baklavacılarda,
• Pastanelerde,
• Yemek fabrikalarında,
• Restoranlarda,
• Barlarda,
120 saatlik eğitimin sonunda katılımcılara sınav yapılır. Bu sınavdan katılımcıların en az 50 puan alması gerekiyor. Unlu mamuller üretimi eğitimi alan kişiler her çeşit gıda teknolojisi sektörlerinde çalışırlar. Türkiye’nin bu sertifikayı yurtdışında da kullanma şansınız var. Yalnız bunun için sertifika çıktığında nerede, hangi ülkede kullanılacağını mutlaka eğitim koordinatörüne belirtiniz. Böylelikle kurum gerekli olan bütün yasal işlemleri gerçekleştirerek katılımcıların istediği yerde unlu mamuller üretmesini sağlayacak.