İş Sağlığı ve Güvenliği Firması, İSG Firması, İSG Hizmetleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Kontrolleri, İSG Kontrolleri, İSG Ölçümleri, İSG Hizmetleri

Et ve Et Ürünleri İşletmeciliği Kursu


Et ve et ürünleri işletmeciliği kursu katılımcıları MEB onaylı sertifikayı aldıktan sonra birçok alanda istihdam edebilirler. Marketlerin şarküteri bölümleri, hayvan kesim merkezleri ve kasap kuruluşlarında istihdam etme şansına sahipler. 

Et ve et ürünleri işletmeciliği kursu, tehlikeli- çok tehlikeli sınıfında yer alıyor. Gıdayla alakalı işlemlerini; güvenlik- sağlık koşullarına uygun yapmak için bu sertifika gereklidir. Bu kursa kayıt için; 18 yaşını tamamlamış olmak ve okuma yazma bilmek gerekiyor. Ayrıca kişinin tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde çalışabileceğine dairde raporunun olması gerekmektedir. 

Et ve Et Ürünleri İşletmeciliği Kursu Kazanımları Nelerdir?

Et ve et ürünleri işletmeciliği kursu katılımcıları birçok konuda kazanımlar elde eder. Katılımcıların kazanımlarını şöyle sıralayabiliriz;

•    Teknik ve alakalı tebliğ doğrultusunda pastırma üretimi,
•    Acil durumlarda tedbir alma,
•    İş sağlığı ve güvenliği amacıyla öneminin açıklanması,
•    Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği ve tebliğlerine göre et ve et ürünleri üretiminin gerçekleşmesi,
•    Meslek hastalıkları, iş kazaları gibi olumsuz durumların detaylarını öğrenip ona göre önlemler alır,
•    Teknik ve ilgili tebliğler doğrultusunda emülsiyon tipli et ürünlerinin üretilmesi,
•    Tehlikelerden kaynaklı olarak riskle karşı önlemlerin alınması,
•    Tebliğ ve ilgili tebliğlere uyacak şekilde sucuk üretimi.

Et ve et ürünleri işletmeciliği kursu tamamlandığında aşağıda sıraladığımız yerlerde istihdam etme şansı bulabileceksiniz;

•    Yemek fabrikaları,
•    Yiyecek ve içecek hizmetleri alanları,
•    Ulaşım araçlarının yiyecek içecek ünitelerinde,
•    Kurum mutfaklarında,
•    Konaklama işletmelerindeki yiyecek içecek bölümlerinde,
•    Restoran, kafe ve barlarda.

Saka İSG, et ve et ürünleri işletmeciliği kursuyla sektöre yeni donanımlı personeller yetiştiriyor.