Aşçılık eğitimi (120 saat); uygulama ve teorik olarak gerçekleşmektedir. Saka İSG, uzman eğitim ekibi tarafından düzenlenen bu eğitimlerde amaç; profesyonel aşçı yetiştirmektir.
Aşçılı eğitimi (120 saat); donanımlı profesyonel aşçıları yetiştiriyor. Aşçılığı meslek olarak yapmayı düşünenler bu kursa katılabilir. Kursta profesyonel mutfak süreçlerine dair tümel bilgiler veriliyor. Profesyonel olarak çeşit çeşit yiyecek ve içecekler hazırlamak isteyenlerin katılabileceği kurslardır. 120 saat süren eğitimin sonunda katılımcılara sertifika veriliyor. MEB onaylı bu sertifika Türkiye’nin her tarafında kullanılabilir. Eğitim sonunda verilen sertifika sayesinde pek çok kurumsal yerde aşçı olarak çalışma imkanı yakalayacaksınız.
Aşçılık eğitimi (120 saat) ile katılımcılar birçok çeşit yemeğin yapılışını öğrenecekler. Türk ve dünya mutfaklarının en önemli lezzetlerinin yapılışını öğrenecekler. Katılımcılar aşçılık eğitiminde;
• Sıcak-soğuk meze,
• Salata,
• Tatlı,
• Çorba,
• Ana yemek,
• Ara öğün çeşitleri olmak üzere pek çok lezzetin yapılışını öğrenecekler.
120 saatlik aşçılık eğitimi sonunda katılımcılar birçok özel ve kamu kurumlarının yemekhanesinde çalışma imkanı bulacaklar. Aşçılık teorik eğitimleri;
• Beslenme,
• Tabak sunumu,
• Satın alma,
• İş güvenliği,
• Mutfak ekipmanları,
• Gıda güvenliği,
• Maliyet hesaplama,
• Menü planlama şeklinde teorik bilgilerden oluşuyor.
Aşçılık eğitimi (120 saat) ders içeriği; sağlık ve iş güvenliği konularını da içeriyor. Ayrıca bakteriyel, hijyen ve sanitasyon konusunda da bilgi veriliyor. Gıdaların nasıl güvenli şekilde depolanacağına dairde bilgilere ulaşabilirsiniz.